De terechte kwalificatie van Novak Djokovic

Het was jammer. Jammer dat Carlos Alcaraz zijn partij tegen Holger Rune moest opgeven. De strijd tussen de leeftijdsgenoten was daardoor ten einde voordat ‘ie echt ontbrandde. Ondertussen zijn enkele spelers ontevreden over de kwalificatie van Novak Djokovic voor de Tour Finals.

Maar eerst terug naar de jongelingen. Hoewel de partij teleurstelde, was het de wedstrijd van de good guy tegen de bad guy. De Spanjaard met zijn goede gedrag en het kapsel van een koorknaap, tegen de Noor die regelmatig stennis maakt op de baan, met de pet achterstevoren op zijn hoofd. Helaas liep Alcaraz tegen een spierblessure op, waardoor de wedstrijd voortijdig eindigde. Toch was het de wedstrijd van de toekomst, waarvan we er nog vele gaan zien.

Ondertussen lazen we kritiek van onder anderen Cameron Norrie op de kwalificatie van Novak Djokovic voor de Tour Finals. Die kritiek werd gedeeld door de zaakwaarnemer van Nick Kyrgios. Ze vinden het dubieus dat Djokovic met zijn kwalificatie als Wimbledonwinnaar als enige speler profiteert van zijn prestaties in London -aldus de heren. Andere spelers zijn punten misgelopen op Wimbledon, maar de Servier gaat als enige toch met een beloning naar huis.

Onze eerste gedachte was dat dit complete onzin is. En onze tweede en derde gedachte ook.

In een reactie stelt de ATP terecht dat de enige regelwijziging op Wimbledon dit jaar was dat geen ranglijstpunten werden toegekend. Andere regels bleven gewoon van toepassing. Dus ook de regel dat de winnaar van Wimbledon als majorwinnaar in aanmerking zou kunnen komen voor kwalificatie voor de Tour Finals (indien die speler aan het einde van het jaar niet bij de beste acht op de wereldranglijst zou staan). En dat is een terecht weerwoord!

Het is gehuilebalk van de bovenste plank van Norrie cs. Bovendien op een verkeerd moment, namelijk deze week. Ze hadden hun kritiek ook kunnen uiten op de dag na Wimbledon. Maar vooruit denken komt blijkbaar niet in hun hoofden voor.

Waarschijnlijk is de hele discussie bovendien zinloos. Want terwijl we dit schrijven maakt Djokovic in Parijs gehakt van Lorenzo Musetti. Wint Djokovic deze partij inderdaad, dan plaatst hij zich alsnog voor de Tour Finals als top-8 speler. Mooi dat Novak Djokovic er gewoon bij is in Turijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s