Holger Rune: Masterswinnaar!

Hij deed het! Holger Rune wint het Masterstoernooi van Parijs. Op formidabele wijze.

Formidabel was zijn overwinning in de finale op Novak Djokovic. Op zich is dat al een grootse prestatie. En dat was het zeker gezien de 3-6, 0-40 achterstand die Rune overwon. Hij kantelde de wedstrijd, dreigde de laatste game nog te verliezen toen hij serveerde voor de wedstrijd, maar sleepte die game toch nog uit het vuur.

Formidabel is ook de reeks waar Rune mee bezig is. Hij won 19 van zijn laatste 21 wedstrijden, haalde in vier toernooien vier keer de finale en won er twee. Daarvan is die van vandaag uiteraard de belangrijkste. Hij won in Parijs van vijf top-10 spelers. Een unieke prestatie. En met zijn overwinning komt Rune als tweede 19-jarige de top-10 van de wereldranglijst binnen.

Rune zou komende week meedoen aan de Next Gen Finals, maar zegde daarvoor af nu hij reserve is bij de grote Tour Finals. Enerzijds begrijpen we dat, vanwege die reserverol een week later. Anderzijds hebben we er een beetje moeite mee.

De ATP is de broodheer van de tennissers. De ATP organiseert (mede) de toernooien, zorgt voor sponsoren en voor het prijzengeld. De Next Gen Finals zijn een belangrijk toernooi voor de ATP om het tennis van de toekomst te promoten. Neem je verantwoordelijkheid als topper en doe daaraan mee! Bijt niet de hand die je voedt.

Dit standpunt geldt overigens vooral Jannik Sinner, die om onduidelijke redenen eveneens heeft afgezegd voor de Next Gen Finals. Een foute beslissing.

Rune geven we het voordeel van de twijfel. Als gezegd vanwege zijn reserverol in Turijn de week na komende week. Met een redelijke kans dat hij ook daadwerkelijk in actie komt, aangezien de meeste spelers op hun laatste benen lopen en opgaves bij de Tour Finals geen uitzonderingen zijn.

Hoe dan ook heeft Holger Rune in de laatste weken zijn talent verzilverd. Hij hoort nu echt bij de grote jongens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s