De finale van het tennisjaar 2022

De finale van het laatste ATP-toernooi van het jaar staat vandaag op het programma. Novak Djokovic tegen Casper Ruud. Het sluitstuk van de Tour Finals.

De onderlinge stand tussen Djokovic en Ruud is niet bepaald hoopgevend voor de Noor. 3-0 is die, in het voordeel van de Serviër. Ruud heeft zelfs nog nooit een set gewonnen van Djokovic. Maar toch hebben we goede hoop op een echte wedstrijd.

Djokovic wankelde op zijn benen in vooral zijn partij tegen Daniil Medvedev. Hij lijkt vermoeid. Ruud daarentegen speelde gisteravond uitstekend tegen Andrey Rublev. Hij oogt fit en in vorm. De uitkomst van de wedstrijd van vanavond lijkt in handen van Djokovic: haalt hij ondanks de vermoeienissen zijn normale niveau, dan geven we Ruud geen kans.

Carlos Alcaraz is inmiddels de eindejaars nummer 1 van 2022. Mocht Djokovic vanavond inderdaad winnen, dan stijgt hij naar de vijfde plek op de wereldranglijst, met 4.820 punten. Alcaraz heeft 6.820 punten. De oplettenden zien hier de toevalligheid.

Als Djokovic de gebruikelijke 2.000 punten had gekregen voor zijn overwinning op Wimbledon, zou hij bij winst van de Tour Finals ook op 6.820 punten eindigen. Gelijk dus aan Alcaraz. Het voedt de discussie over de beste tennisser van dit jaar.

We kennen allemaal het verhaal van het tennisjaar 2022. Djokovic kon niet meedoen aan de Australian Open en aan de US Open. Dat heeft hem punten gekost voor de wereldranglijst. En mede daardoor is Alcaraz nu de nummer 1. Maar wie is echt de beste tennisser van dit jaar?

De wereldranglijst liegt nooit, zeggen we vaak. Maar daar valt over 2022 wel wat tegenin te brengen, zeker gezien de 0 punten voor Djokovic op Wimbledon. We kiezen voor de poldervariant, door te stellen dat Carlos Alcaraz de terechte nummer 1 van dit jaar is en Novak Djokovic de beste speler.

Maar we lopen op de zaken vooruit, de wedstrijd moet eerst nog gespeeld worden. Vanavond om 19.00 uur, de finale van de ATP-Finals: Novak Djokovic tegen Casper Ruud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s