Alexander Zverev: op de weg terug

Zverev is terug. En dat is natuurlijk goed nieuws. We zien ‘m vandaag opduiken bij een demonstratietoernooi voor mixteams in de Verenigde Arabische Emiraten – de World Team League. Er wordt gespeeld op een oranje baan – de bal is slecht zichtbaar, hoe bedenk je het. We vermoeden dat de spelers het toernooi vooral gebruiken om geld binnen te harken en natuurlijk te werken aan de voorbereiding voor de Australian Open – begin volgend jaar.

De Duitser viel uit in het voorjaar, tijdens een loodzware partij tegen Nadal in Parijs. De blessureperiode was lang en heftig. In dezelfde periode transformeerde het tennislandschap. Alcaraz kwam en later meldde ook Rune zich aan het front. Zverev was bijna vergeten. En dat is jammer, want hij is toch een van de spelers die een slamoverwinning in zich heeft. Zijn spel is krachtig; met ijzersterke groundstrokes legt hij spelers zijn wil op.

Ok, de uitstraling is mogelijk niet altijd ideaal. Weinig fans komen voor hem naar het stadion, een eigenschap die de jonge superster Alcaraz wel heeft. Maar de ATP Tour heeft hem wel degelijk nodig. Zijn leeftijdsgenoten Tsitsipas en Medvedev, mid twintig, hebben in de tussentijd niet echt doorgepakt. Ze leken op weg naar grootsheid. Maar zijn toch een beetje blijven steken Alles is relatief natuurlijk – het zijn wereldtoppers, maar hebben de tennistroon niet bestegen.

Zverev wint vandaag van Djokovic. Een nietszeggende overwinning, op het eerste gezicht. Immers, zonder consequenties qua punten en prestige. Maar het is toch altijd fijn, om te laten zien dat je er nog bent. Onze voorspelling is dat hij binnen een paar maanden weer topprestaties zal leveren, misschien al in Melbourne. Zo wordt het vooruitzicht op een geweldige seizoensopening steeds beter. Iedereen is er, iedereen is fit, iedereen mag komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s