Down under, we zijn begonnen

De kop is eraf, dag 1 van de Australian Open zit erop. De Nederlanders wonnen, twee geplaatste spelers zijn gesneuveld en de titelverdediger omzeilt een lastige eerste horde.

De twee geplaatste spelers die we kwijt zijn, zijn Lorenzo Musetti en Borna Coric, die verloren van Lloyd Harris en Jiri Lehecka. Vooral het verlies van Coric is jammer. De Kroaat was na zijn blessure op de weg terug, met winst van het Masters toernooi van Cincinnati. In het vervolg van het toernooi zullen we hem missen.

Stan Wawrinka mag ook naar huis. Hij ging er in vijf sets af tegen Alex Molcan. Als er voor de Zwitsers en andere fans van Wawrinka nog hoop was op een mooie comeback, dan kan die langzamerhand definitief overboord. En de ene 35-plusser is de andere niet. Leeftijdsgenoot Rafael Nadal doet nog gewoon mee om de toernooioverwinning, na een zwaarbevochten overwinning op talent Jack Draper en ondanks speculaties over een naderend afscheid.

Het was Alexander Zverev die deze week suggereerde dat Nadal na Roland Garros gaat stoppen met tennis. Nadal reageerde daarop door te zeggen dat hij een goede relatie heeft met Zverev, maar dat hij hem dat soort informatie niet toevertrouwt. Daarnaast zei Nadal dat hij nog helemaal niet nadenkt over zijn pensioen. Belachelijk natuurlijk dat Zverev het blijkbaar nodig vond om te speculeren over de toekomst van Nadal. Oncollegiaal en ongepast.

Midden in onze nacht wonnen Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp hun partijen. Voor het verloop van die wedstrijden moeten we afgaan op de wedstrijdverslagen en de statistieken. Daaruit blijkt dat Tallon goed speelde en vrij eenvoudig won en dat Botic moeite had en worstelde met onnodige fouten. Op basis van de vorm van beiden in de laatste toernooiweek en van deze eerste rondes, is Griekspoor de favoriet in hun onderlinge wedstrijd. Maar die is pas op woensdag. Onze kijktip voor de dag van morgen is de partij tussen Andrey Rublev en Dominic Thiem, vannacht om 1.00 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s