Een saaie broedermoord

Toch een beetje zoals verwacht: Tallon Griekspoor won zojuist het onderonsje tegen Botic van de Zandschulp. Maar groter nieuws vandaag was het verlies van Rafael Nadal.

De kroniek van een naderend afscheid. Dat schreven we in november tijdens de Tour Finals over Nadal. Die woorden kunnen we vandaag herhalen. Toegegeven: Nadal raakte geblesseerd in zijn partij tegen Mackenzie McDonald. Maar dat gebeurde pas nadat hij al achter stond. Zijn fysiek wordt steeds meer een probleem, maar zijn tennisniveau ook.

Begin juli moest Nadal wegens fysieke problemen opgeven op Wimbledon. Daarna speelde hij tot aan de Australian Open tien partijen. Daarvan won hij er slechts vier. Die cijfers zijn Nadal onwaardig. En hij is op een leeftijd aangekomen waarop een herrijzenis niet waarschijnlijk is. De dikke tranen van zijn vrouw op de tribune vandaag zeiden genoeg.

De wedstrijd tussen Botic en Tallon was ook geen feest. Maar eigenlijk was dat wel te verwachten. Het is minder leuk kijken naar een broedermoord, zeker als je geen favoriet hebt. De sfeer op baan 17 was bovendien naargeestig, laat op de Australische avond. Maar het zal Tallon een worst zijn: hij is door naar de derde ronde.

Van de Zandschulp mag zich ondertussen zorgen gaan maken. Eerder verloor hij onnodig zijn halve finale van het toernooi in Pune. En vandaag was hij een klasse minder dan Griekspoor. Hij is de speler met de grotere potentie, die hij maar niet kan verzilveren.

Voor Tallon wordt het nu echt interessant. Na zes opeenvolgende overwinningen tegen relatieve laagvliegers en subtoppers mag hij het vrijdag gaan opnemen tegen Stefanos Tsitsipas. Dan wordt duidelijk wat de topvorm van Tallon Griekspoor echt waard is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s