Onvindbaar: jonge toppers

Boris Becker was 17 toen hij Wimbledon won. In de jaren tachtig en negentig gebeurde het eigenlijk regelmatig: tieners die een grandslam of ATP-toernooi wonnen. Chang, Wilander…het was bijzonder, maar niet uniek. Inmiddels is Tomic als 20-jarige speler de hoogst geplaatste jongere op de wereldranglijst (rond de 60e plek). Een tiener die een slam wint? Onmogelijk, zo lijkt het. Becker en consorten zoeken bij de BBC naar een verklaring. De sport is harder en competitiever geworden, spelers zijn jaren bezig om de fysieke intensiteit aan te kunnen. Maar ook: er wordt steeds minder geld uitgegeven in de tweede en derde divisie van het proftennis, waardoor jongeren mogelijk sneller afhaken…Lezenswaardig.

http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/23072285

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s