Who the hell is Haarhoes?

In de aanloop naar de US Open haalt MasterTennis herinneringen op aan legendarische wedstrijden uit het verleden. Vandaag: Paul Haarhuis tegen Jimmy Connors in 1991.

I come form Mars
Twee jaar eerder, in 1989, had Haarhuis als volslagen onbekende gestunt met een overwinning op John McEnroe. Die vroeg zich voorafgaand aan de wedstrijd af ‘Who the hell is Haarhoes?” Na afloop wist hij het antwoord, toen Haarhuis op de persconferentie zei: “I am Paul Haarhuis and I come from Mars”.

Haarhuis speelde in die tijd met een racket van de Hema, vooral bekend van de worsten. Collega’s vroegen zich af of die Haarhuis een curieuze selfkicker was, vanwege de H in zijn bespanning. In 1991 stuntte Haarhuis opnieuw, met een overwinning in de derde ronde op Boris Becker.

Een straatvechter van 38
Ondertussen was Jimmy Connors in 1991 38 jaar. Het jaar ervoor had hij door een polsblessure 3 wedstrijden gespeeld. En verloren. Begin ’91 was hij afgezakt naar de 990e plaats op de wereldranglijst. De US Open kwam hij binnen met een wild card.

In de eerste ronde kwam Connors terug van 2-0 achter in sets tegen Patrick McEnroe. In de vierde ronde won hij met 7-6 in de vijfde set van Aaron Krickstein. Jimbo was als straatvechter en publiekslieveling op zijn hoogtepunt.

De kwartfinale
Kwartfinale US Open 1991. Paul Haarhuis tegen Jimmy Connors. Haarhuis wint de eerste set met 6-4. In de tweede set komt hij met 5-4 voor en serveert voor een 2-0 voorsprong in sets. Haarhuis komt op 30-15, maar Jimbo knokt zich terug. Op break point volgt een van de meest legendarische rally’s uit de geschiedenis van de US Open. We houden bij MasterTennis van de tradities en de sereniteit van Wimbledon. Maar we kijken uit naar de herrie en de sensatie van de avondwedstrijden op de US Open!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s