Danill Medvedev wint de Tour Finals

Daniil Medvedev wint de Tour Finals. Hij is de verdiende, ongeslagen winnaar van het toernooi, die in de finale worstelde, maar toch bovenkwam.

Voor Dominic Thiem begon de finale gisteravond al. Hij zat op de tribune bij de wedstrijd tussen Medvedev en Rafael Nadal en zag hoe Nadal het spel van de Rus aanvankelijk succesvol ontregelde met vertragende sliceballen. Thiem deed dat vanavond zelf ook, eveneens aanvankelijk met succes. Maar Medvedev zocht en vond de oplossingen, zowel gisteren als vandaag.

Medvedev is een intelligente jongen. Buiten de baan, maar blijkbaar ook op de baan. Dat zagen we vorig jaar al, toen hij de finale van de US Open tegen Nadal wist te kantelen en nog bijna won. Vanavond paste hij zijn spel op tijd aan. In het slot van de tweede set koos hij er vaker voor om slice met slice te beantwoorden en de rally’s wat langer aan te gaan, afgewisseld met verrassende aanvalsballen. Het werkte. Daarmee was deze finale geen demonstratie van spectaculair tennis, maar van een tactisch gevecht, wat ook aantrekkelijk en boeiend is om te zien op een tennisbaan.

In de derde set keek Thiem na bijna ieder punt vertwijfeld naar zijn coach. Ondertussen oogde Medvedev steeds energieker en zelfverzekerder. Het was de aankondiging van de onvermijdelijke uitkomst: winst voor Medvedev. Voorafgaand aan de finale hadden we geen voorkeur voor een winnaar. Met de uitslag kunnen we prima leven. Dit is goed voor het mannentennis: Dominic Thiem won dit najaar de US Open. De Masters van Parijs en de ATP Finals zijn voor Medvedev.

Samen zijn Dominic Thiem en Daniil Medvedev in 2021 de grootste uitdagers van de oude top-2. Allebei versloegen ze de top-2 dit toernooi. En beiden sluiten 2020 af met prijzen en zelfvertrouwen. De aanval is begonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s