Het ‘tennisparadise’ in verval

Leest u even mee? In de halve finale van Indian Wells staan: Fritz (31 geplaatst), Norrie (21), Basilashvili (29) en Dimitrov (23). Ook opmerkelijk: het is voor het eerst in de tennishistorie dat erin een 1000-tournooi niemand uit de top-25 van de wereld in de halve finale staat.

Toernooidirecteur Tommy Haas zal vertwijfeld naar het schema kijken. Zijn toernooi is dit jaar nogal een teleurstelling. In het zelfvernoemde tennisparadise ziet alles er geweldig uit. De palmen, het weer, de omliggende woestijn. Het de Insta-hemel. Helaas denken de toeschouwers daar anders over. Die komen in geringe mate opdraven in de oktober-editie. Gebrek aan echt bekende topspelers, corona en de verplaatsing na het najaar, het zal een deel van de verklaring zijn.

En de overgebleven toppers – nu Djoko en Nadal er niet zijn – zijn ruim voor de finale uit het toernooi geslagen. Oorzaken? We doen een gooi: vermoeidheid, gebrek aan echte motivatie of de langzame ondergrond (Medevedev).

Tsitsipas verloor gisteravond in een lang gevecht van Basilashvili, op de trage banen was onder meer de dropshot van de Georgiër een geweldig wapen. Zverev verloor eveneens in drie sets voor de ontketende Fritz. Overigens viel het op dat de energie van de Duitser in set 3 op was – opvallend voor een best of 3. Afijn, Medevedev was al veel eerder vertrokken en wat overblijft is een ravage in het schema. Toen de fab4 nog heersten, vormden de 1000-toernooien het ideale jachtterrein voor nog meer punten. Zelden kwam er een ‘kleine’ speler tussen. Die heerschappij van de huidige wereldtop is er nog lang niet.

Dimitrov lijkt een prettige loting te hebben tegen de solide Brit Norrie. Fritz versus de Georgiër? Mogelijk dat het thuisvoordeel van de Amerikaan zwaarder weegt. Onze finalevoorspelling: Fritz – Dimitrov.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s