Een mooie tennisdag voor Nederland

Het was vandaag een mooie dag voor het Nederlandse tennis. Hoewel toch ook met een klein rouwrandje.

Dat rouwrandje was het verlies van Botic van de Zandschulp tegen Benjamin Bonzi. Botic won de tweede set in een tiebreak, wat ons deed hopen dat hij in de derde set zou doordrukken, om te beginnen door de service van Bonzi te breken. Maar in plaats daarvan brak Bonzi de service van Botic, met een kansloze 6-1 nederlaag in de derde set als resultaat.

We hebben het hem niet zelf horen zeggen, maar wel vernomen in diverse media, namelijk dat de doelstelling van Botic is om in 2023 de top-20 te bereiken. Dat is een mooie doelstelling en waarschijnlijk ook haalbaar. Maar niet op deze manier. Bonzi is ‘slechts’ de nummer 60 van de wereld. Als je je ambities wilt waarmaken, zijn dit de halve finales die gewonnen moeten worden. Voor Botic is er nog werk aan de winkel.

Het had in Pune een Nederlandse finale kunnen worden. Want Tallon Griekspoor won zijn halve finale wél, van Aslan Karatsev. Griekspoor is de man die in 2021 het record aantal van acht Challengers in één jaar won, waarvan 5 op rij aan het einde van het tennisjaar. Maar in dezelfde periode in 2022 was hij zijn vorm kwijt. Vanaf augustus won Griekspoor geen enkele wedstrijd meer op de ATP Tour. Met als gevolg dat hij is afgezakt naar de 95e plek op de wereldranglijst.

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Met een nieuwe coach, Kristof Vliegen, die overigens niet aanwezig is in Pune, wint Tallon nu drie wedstrijden op rij en speelt hij zijn eerste finale op ATP-niveau. Wint hij wel van Bonzi? We gaan het morgen zien.

Eveneens morgen spelen Novak Djokovic en Daniil Medvedev hun halve finale bij het toernooi van Brisbane. Dat belooft wat, met beide spelers in vorm. Ze zullen hun visitekaartje willen afgeven richting de Australian Open. Hun wedstrijd staat gepland morgenochtend om 10.30 uur Nederlandse tijd. Te zien op Ziggo Sport Tennis.

Aansluitend om 13.00 uur volgt de finale van Tallon Griekspoor in Pune. Het wordt de eerste echt mooie tennisdag van 2023. Met hopelijk een Nederlandse toernooiwinnaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s