Theo Bakker beker: Sabine Appelmans

Ooit was ze zestiende op de wereldranglijst, nu geeft ze tenniscommentaar bij Eurosport: de Belgische Sabine Appelmans. Ze wordt weinig genoemd als kandidaat voor de Theo Bakker Beker, maar dat is eigenlijk onterecht.

Vanmiddag luisterden we een tijdje naar haar commentaar tijdens Delpo versus Paire. Dat nauwkeurig luisteren is een leuke bezigheid – dan merk je pas echt wat zinvol en zinloos is. En de Vlaamse scoort hoog als het gaat om zinvolle teksten.

Ze beschrijft wat we zien, maar vult dat moeiteloos aan met mini-analyses en prikkelende meningen. We noteerden onder meer over Paire: ‘Hij draait om zijn forehand heen om juist een backhand te kunnen slaan, dat zie je niet bij zoveel spelers.’ En even later: ‘Hij moppert over van alles en nog wat, maar dat is nergens voor nodig, hij staat 5-4 voor.’ Bij een geniale touchbal van de Fransman die overdreven scherp op de lijn wordt gespeeld: ‘Gelukkig is de bal in, hij zou zichzelf iets aangedaan hebben als hij dat punt niet had gepakt.’

Ten slotte over de returns van de Fransman die kort vallen: ‘Mogelijk staat hij toch iets te ver achter de baseline om returns dieper te kunnen slaan.’ En zo vermengt ze voortdurend commentaar en analyses met verslag – en dat is fijn voor ons op de bank. Geen kritiek? Ach, de cliché-zinnetjes komen natuurlijk ook voorbij: ‘Elk foutje wordt afgestraft,’ hoorden wij haar zeggen. Tja, het zal wel. Hoe dan ook, Sabine was een aangename verrassing deze zaterdagmiddag – en het gaat al zo goed met de Belgen! Ons cijfer: 8.

Vanzelfsprekend kun je nog een hele week stemmen op jouw favoriete Nederlandstalige tenniscommentator! De commentator met de meeste stemmen wint!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s