Het ABN AMRO toernooi en de winst van Okker

Het ABN AMRO toernooi is begonnen. Helaas met nederlagen van twee Nederlanders in de kwalificaties: Scott Griekspoor en Jelle Sels. Hoewel het toernooi geen spelers uit de top-5 van de wereldranglijst heeft, ziet het deelnemersveld er zeker aantrekkelijk uit.

Dat komt mede door deelname van een paar oude toppers die bezig zijn met hun comebacks: Tomas Berdych, Stan Wawrinka en Jo Wilfried Tsonga. Dat zijn fijne spelers om het schema mee op te vullen! En daarnaast hebben we natuurlijk de jeugd: Denis Shapovalov, Karen Khachanov en Stefanos Tsitsipas. Tsitsipas verloor na zijn heroïsche overwinning op Federer tijdens de Australian Open deze week roemloos van Gael Monfils. Dat zien we vaker bij opkomende toppers: een supertoernooi dat wordt gevolgd door een zeperd. We zijn benieuwd of de Griek de draad in Rotterdam weer kan oppakken.

ABN AMRO (met voorloper ABN) en Rotterdam hebben de langstlopende sponsorrelatie op de ATP Tour. Deze week is die relatie weer voor drie jaar verlengd. Dat is fraai natuurlijk! Terug naar de Nederlanders: Richard Krajicek en Jan Siemerink wonnen het toernooi ooit. En natuurlijk Tom Okker in 1974, toen ABN voor het eerst sponsor was. In 1975 verloor Okker de finale van Arthur Ashe. Kijk mee “hoe Okker vooral door de genadeloze opslag van Ashe naar een nederlaag werd gevoerd”. Zulke teksten horen we tegenwoordig niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s