ATP Cup: Djokovic wint ‘gewoon’ van Nadal

Na de eerste set hadden we onze conclusie al klaar: dit wordt een oorwassing, vergelijkbaar met de vernedering in de finale van de Australian Open van vorig jaar. Maar dat was iets te voorbarig. Toch won Novak Djokovic ‘gewoon’ van Rafael Nadal. Het is de negende achtereenvolgende overwinning van Djokovic op Nadal op hardcourt. Met de setstanden 19-0. We vragen ons serieus af of Nadal op hardcourt ooit nog gaat winnen van Djokovic.

Op basis van de tweede set van vandaag zou je wellicht denken van wel. Maar dat is wat ons betreft schijn. Nadal deed wat aanpassingen, vooral door meer serve & volley te gaan spelen. Het is te prijzen dat hij met die veranderingen de wedstrijd probeerde te keren. Toch zien we het vooral als een teken van onmacht. Nadal is een uitstekende netspeler. Maar meestal om een al bijna gewonnen punt af te maken. Hij is niet de speler om een punt aan het net te gaan halen. Zijn grootste kracht is zijn aanvallende baseline spel. En juist op dat punt wordt Nadal op hardcourt keer op keer door Djokovic overklast. Dat is al jaren het geval en zien we niet meer veranderen.

Om de Australian Open te kunnen winnen, zal Nadal moeten hopen dat Djokovic voor de finale wordt uitgeschakeld. We waren sceptisch, maar beschouwen de ATP Cup inmiddels als een succes. We hebben heerlijke topwedstrijden gezien, met hartstochtelijk meelevend publiek. En met als kers op de taart een beslissende dubbel met Nadal en Djokovic nogmaals tegenover elkaar. Daar gaan we nog een keer goed voor zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s