Hollands Glorie in Rotterdam

Hollands Glorie: het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam is nu echt begonnen. Het ziet er klassevol uit, die nieuwe baan: grijs en groen. Mogelijk is het geïnspireerd door de Laver Cup, waar we ook een grijze baan zagen. Voor de tv-kijker is het allemaal perfect te volgen.

De ballenmeisjes en -jongens lopen gehuld in Quick-kledij, een aardig detail. Helaas zagen we ook een debiele mascotte die een spelletje deed met het publiek -dat zeker niet in grote getale aanwezig was op deze maandagavond. Terwijl vanavond de nummers 16 en 22 tegen elkaar speelden. Dimitrov (22) versus Shapovalov, een prachtig affiche natuurlijk van twee aanvallende shotmakers. Helaas zit de jonge Canadees in een vrij matige periode. Ronde 1 eruit in Melbourne, en nu ook weer. Tjokvol irritatie wisselt hij fouten af met winners.

Voor Dimitrov was het allemaal eenvoudig, hij won in twee setjes. En Ziggo pakt behoorlijk uit met de verslaggeving. Zo kwam Dimitrov direct na afloop bij Siemerink en Boogert voor een interview over de match. Ok, het is niet zo geestig als een on court McEnroe-interview in Melbourne of zo charmant als een Courier-gesprekje. Maar het is zeker interessant. We rekenen op een mooie week! Het is overigens geen foto van de maandagavondmatch – het was iets drukker in het echt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s