104 dagen naar Roland Garros

Nog 104 dagen en dan begint Roland Garros, zo lezen we op de site van het toernooi. Het is een vervreemdende mededeling en we hebben eigenlijk nog geen idee of dat een realistische verplaatsing is. Vandaag zou in elk geval de geplande finale gespeeld worden en daarin was natuurlijk Nadal wederom de te verwachten finalist. Maar helaas, het wordt dus september als het allemaal meezit.

Nadals record van 12 overwinningen in Parijs is een van de meest verbijsterende sportprestaties ooit. Geen tennisprestatie die er ook maar in de buurt komt. In andere sporten? Er schiet ons niks te binnen. Drie feitjes die we nog niet wisten of waren vergeten over Nadal in Parijs.

1. In 2004 was Nadal geblesseerd en moest hij zijn debuut in Parijs uitstellen met een jaar. Hij kwam toch op krukken om de sfeer te proeven, samen met manager Costa. Na 10 minuten verliet hij het stadion. Hij kon het niet verdragen dat hij daar, beneden op het gravel, niet mee kon doen. Dat is een echte winnaar, stelde zijn manager vast.

2. De overeenkomst tussen Mats Wilander en Rafa? Ze wonnen het toernooi de eerste keer dat ze meededen. Wilander won’m uiteindelijk 3 keer (versus 12!).

3. Na zijn tiende overwinning kreeg hij een replica van de beker – een eer die nog niemand eerder te beurt was gevallen.

Op naar wat tennisbeelden: Nike publiceerde een paar dagen geleden dit filmpje voor Rafa’s 34e verjaardag. Fraai.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s