de top 5 van 2020

Lijstjes! Geen Top 2000 bij MasterTennis, maar wel weer een ander leuk lijstje over 2020. Tikkeltje arbitrair, maar hier is-tie dan. En natuurlijk met het verzoek, maak je eigen lijstje!

1. Mooiste toernooi: de Australian Open. Toen was er nog publiek. We missen de uitzinnige fans op de tribunes!

2. Bizarste moment: de diskwalificatie van Novak Djokovic tijdens de US Open vanwege het per ongeluk raken van een lijnrechter met een tennisbal. Maakt het verschil tussen een goed en een bizar goed seizoen.

3. Nederlands lichtpuntje: geen singelsucces van enig belang, maar wel een diepe buiging voor dubbelspecialist Wesley Koolhof. Winnaar van de ATP Finals.

4. Speler van het jaar: moeilijk, maar uiteindelijk kiezen we toch voor Djokovic. Slamwinst (AO), slamfinale (RG), winst in twee mastertoernooien en de eindejaarsnummer 1.

5. Grote doorbraak: Rublev, nummer 8 van de wereld (23 in 2019) en 5 toernooioverwinningen.6. Talent: Jannik Sinner (19 jaar en nu plek 37). Hij oogt ijskoud en ijzersterk! De Italiaan komt in 2021 in de top-10.7. Grootste teleurstelling: veel keuze! We kiezen voor het gemis van Wimbledon – ons ultieme zomerevent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s