Novak Djokovic: wat als?

Wat als? Het zijn vragen die ons fascineren. Als de jonge Monica Seles niet was neergestoken door een gek, was ze dan de beste ooit geworden? Ze was in elk geval hard op weg.

Dit jaar was er ook een dramatisch wat-als-moment in de tennisgeschiedenis. Een moment om nooit te vergeten. We zaten op de eerste tv-rij toen het gebeurde. Plaats van handeling: New York, de US Open. Djokovic slaat, na een verloren game in zijn vierderondepartij tegen Carreno Busta, een bal een tikkeltje gefrustreerd naar de achterkant van de baan. Hij kijkt op het moment van slaan niet naar achteren. Een fractie later ziet hij dat de bal tegen de keel van een lijnrechter aankomt. In 999 van de 1000 gevallen was de bal tegen het hek gekomen of had de lijnrechter de bal speels opgevangen. En hadden we het er nooit meer over gehad.

Nu zeeg de lijnrechter ineen en de rest is geschiedenis. Diskwalificatie. Einde toernooi. Geen 18e slamoverwinning. Na de US Open wint hij nog wel Rome, maar gaat hij kansloos onderuit tegen Rafa in Parijs. Is hij aangedaan door dit in nog veel meer opzichten voor hem bizarre jaar? En wat als het incident niet was gebeurd en de bal was in het hek beland? Zou hij hebben gewonnen en ook met een andere mindset naar Parijs zijn vertrokken en wel strijdbaar de Parijs-finale in zijn gegaan. Mogelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s