David Nalbandian: groots, maar zonder Grand Slam

39! Dat is de leeftijd van David Nalbandian – hij was gisteren jarig. De Argentijn is al jaren geleden gestopt en hoort al bij het verre verleden, zo voelt het. Terwijl leeftijdsgenoot Federer nog altijd speelt.

Het laat zien hoe de tennissport is veranderd. Vroeger was een dertiger in de top een zeldzaamheid; nu staan er zeven dertigers in de top-15.

Afijn, terug naar de Argentijn. Nalbandian is een van de vele spelers met de titel ‘de beste speler die geen grand slam won’. Een dubieuze titel natuurlijk. Het is overigens niet dat hij er vlakbij zat in de ene slamfinale die hij heeft gespeeld. Het zat ’m vooral in zijn geniale spel in andere toernooien.

Zo won hij in 2007 (!) de masterstoernooien (indoor) van Madrid en Parijs achter elkaar. En onderweg versloeg hij in beide toernooien Federer en Nadal. O ja, in Madrid pakte hij ook nog even Djokovic. Kortom, de pure shotmaker had de klasse om iedereen te verslaan. Maar er was iets met inzet, discipline en blessures; de factoren die ervoor zorgen dat een loopbaan soms niet verloopt zoals verwacht. Al in 2013 besloot hij met tennis te stoppen.

Gelukkig hebben we de beelden nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s