Van de Sjandslup

De Engelse commentatoren worstelen met zijn naam: Van de Sjandslup…of varianten daarop, maar ondertussen stoomt Botic van de Zandschulp gewoon door naar de laatste 16 van de US Open. Hij won vannacht in vier sets van de Argentijn Bagnis. Een diepe buiging is op zijn plaats. De laatste Nederlander die zover kwam op een major was Sjeng Schalken in 2004. U leest het goed. En als bonus staat hij straks in de top-100, daarmee echt dé opvolger van Robin Haase. En natuurlijk ook een compliment richting zijn nieuwe coach, goold old Michiel Schapers (bedankt Tijmen Lensink).

Hij wint in NY 6 partijen achter elkaar – inclusief de kwalificaties. Geen enkele partij ging zonder setverlies, maar dat is ook niet verrassend op het hoogste podium van het mondiale tennis – een niveau waar hij eigenlijk nog maar zelden actief was. Grootste scalp tot nu nog toe was Ruud, nu staat de kleine Argentijn Schwartzman tegenover hem, nummer 14 geplaatst. Hij won zijn eerste drie partijen met overmacht – een man in vorm. Maar tegelijkertijd ook geen speler die Botic van de baan blaast.

Hieronder de highlights van de derde ronde met werkelijk heerlijke punten vol touch en spektakel. Wat ook opvalt: de ingetogen speelwijze, waar elders de fistpumps en oerkreten niet van de lucht zijn, daar gaat BvdZ stoïcijns te werk – alsof hij rustig een partijtje speelt zonder een wereldwijd publiek (lees voor de lol ook de reacties eronder). Overigens zou er nu niemand van de organisatie zeggen tegen een van de spelers: ‘Hee, trek jij eens een ander kleur shirt aan, de tv-kijker heeft geen idee wie wie is.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s