Frances Tiafoe: lachen, gieren, brullen, winnen

Alexander Zverev wint het toernooi van Wenen. Maar Frances Tiafoe stal de show. We hebben genoten van de Amerikaan, gisteren en vandaag.

Het is een vrolijke jongen, die Tiafoe. Onder zijn collega’s schijnt hij dan ook populair te zijn, wat terug te zien is op de baan, waaronder aan het net bij de felicitaties. En ook met het publiek heeft hij leuke interactie.

Gisteren in zijn halve finale gaf hij na gewonnen punten vaak high fives aan toeschouwers. En als een volleerd acteur bespeelde hij het publiek door de mensen regelmatig opzwepend aan te kijken. Hetzelfde deed hij met armgebaren.

In de rally’s ging de trukendoos eveneens helemaal open. Met snoeiharde winners uit verloren posities, tweeners, dropshots en stopvolleys. Vandaag tegen Zverev had hij wederom zijn lolbroek aan. Ondanks het belang van de wedstrijd, kon ook de Duitser erom lachen.

Maar gelukkig is het niet alleen maar lachen, gieren, brullen met Frances Tiafoe. Hij toonde zich deze week ook een vechter. Vooral gisteren, in zijn halve finale tegen Jannik Sinner. Vanuit een kansloze achterstand bracht hij het publiek en zichzelf terug in de wedstrijd. Met waanzinnig tennis, leidend tot de winst. Kijk bijgaande beelden terug!

In 2018 won hij zijn enige ATP-toernooi, in Delray Beach. In Wenen speelde hij vandaag zijn grootste finale tot nu toe. Voorlopig blijft Tiafoe hangen rond de 50e plek op de wereldranglijst. Met een uitschieter naar 29 in februari 2019. Maar hij is nog maar 23 jaar.

Kijkend naar zijn tennis deze week in Wenen, zit een doorbraak er zeker nog in. Volgende week speelt Tiafoe in de eerste ronde tegen een qualifier. We zijn benieuwd of hij zijn goede vorm nu eens langdurig kan vasthouden. Hoe dan ook is Frances Tiafoe een mooi ‘character’ op de ATP Tour.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s