De comebacks van Thiem en Murray

Gisteravond zagen we een wedstrijd tussen twee spelers die een comeback proberen te maken. Andy Murray, die al wat langer bezig is met zijn terugkeer en Dominic Thiem, die aan het begin staat van zijn terugkomst. Het werd een logische overwinning voor Murray.

De Schot is verder dan Thiem, maar nog niet de oude en het is de vraag of hij dat ooit weer wordt. Waarschijnlijk niet. Maar hij blijft tennissen omdat hij dat leuk vindt en houdt van de competitie. Murray is blij met iedere overwinning. Voor Thiem zal de lat hoger liggen. Hij zal terug willen naar de wereldtop. Toch zetten wij vraagtekens bij zijn keuze voor deelname aan het Masters-toernooi van Madrid.

Zijn laatste wedstrijd voordat hij geblesseerd raakte, speelde Thiem in juni 2021. Negen maanden later speelde hij zijn volgende wedstrijd: eind maart bij het Challenger-toernooi in Marbella. Vervolgens verloor hij direct bij de ATP-toernooien van Belgrado, Estoril en gisteren in Madrid. Nul uit vier.

Thiem is geen natuurtalent zoals bijvoorbeeld Roger Federer dat is. De Oostenrijker is altijd een veelspeler geweest, die het moet hebben van veel wedstrijdritme. Waarom dan toch die keuze voor een snel en kansloos begin op de ATP Tour? Waarom speelt hij niet eerst meer Challengers?

Stan Wawrinka deed onlangs hetzelfde als Thiem. Na bijna een jaar van afwezigheid begon hij met een Challenger, om vervolgens mee te doen aan het 1000-toernooi van Monte Carlo, waar hij uiteraard meteen verloor. De Zwitser zei na afloop dat het goed voor hem was om in die week te kunnen trainen met topspelers. Dat zal wel, maar voor een succesvolle comeback zijn wedstrijden nodig. Bij voorkeur overwinningen. En goed trainen kan ook met de toppers in het Challenger-circuit.

Volgende week is het Masters-toernooi van Rome. Tevens zijn er Challengers in onder andere Frankrijk en Duitsland. We hopen dat de comeback van Dominic Thiem gaat slagen, dus we geven hem een welgemeend advies. Laat Rome links liggen, speel volgende week een Challenger en plan daarna richting Parijs een trainingsweek met Andy Murray.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s