De verrassing, de meevaller en de winnaar

We zagen eindeloos veel grastennis de laatste weken. Op Mallorca, in Duitsland, in Nederland, en natuurlijk op tal van plaatsen in Engeland. En waar er ook wordt gespeeld; het grastennis heeft een unieke, onbezorgde sfeer, onvergelijkbaar met de rest van het tennisjaar.

Grastennis heeft ook een directe lijn naar onze jeugd, het gevoel van eindeloze zomers. En het draait niet alleen om tennis in die weken. Naast Wimbledon is er de Tour de France. Twee totaal verschillende sportwedstrijden die dankzij de zomer met elkaar zijn verbonden. Een harde strijd in de bergen voor pezige, geharde strijders versus de in het wit geklede stilisten op het groene gras. Dat het voor altijd mag doorgaan.

Genoeg gefilosofeer, voorspellingentijd. We duiken niet in de giftige wereld van sportweddenschappen (wat een weerzinwekkende golf van commercie is dat), maar we geven hier graag onze blik in de glazen bol.

1. De verrassing: Cressy! Hij speelt tegen FAA in ronde 1. En mocht je hem nog nooit hebben gezien….dan is nu je kans. Alsof je terug wordt gestuurd naar 1984. Serve and volley! En dat keer op keer. Hij wint het toernooi niet, maar is met zijn stijl een aanwinst voor de tour.

2. De meevallers: Murray en Kyrgios spelen aardig momenteel. Zij kunnen met hun loting best wat rondjes overleven. En dat is leuk voor het toernooi en de kijkers thuis.

3. De Nederlanders: Tim overleeft de eerste ronde tegen Delbonis en daarna wordt het spannend tegen servicekanon Opelka – maar onmogelijk is het niet. Tallon versus Fognini, dat zien we niet direct gebeuren….Ten slotte Botic, hij heeft het absoluut getroffen met de oude Lopez als tegenstander. Heerlijk. Dan door naar Ruusovori – kan misschien nog net. Dan volgt mogelijk Cilic – de man in vorm. Een overkomelijke hindernis, lijkt ons.

4. De winnaar: Djoko! Die wint wederom van Berrettini in de finale. ND speelt geweldig en legt hier het fundament voor een briljante tweede seizoenshelft (als hij mee mag doen in NY). Nummer 21 en 22 komen eraan. De tenniswereld is nog lang niet af van Djoko en Nadal.

Wat er ook gebeurt, we wensen alle volgers van MasterTennis veel plezier. O ja, als je ons een plezier wilt doen, promoot onze pagina bij je tennisvrienden. Dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s