Bijltjesdag en de blessure van Djokovic

Wat een dag in Melbourne. Bijltjesdag! Het toernooi verloor vandaag Casper Ruud, Alexander Zverev en Taylor Fritz. Novak Djokovic is door naar de volgende ronde, maar niet zonder zorgen.

Jenson Brooksby was de man van de dag. Hij versloeg de als tweede geplaatste Casper Ruud. Brooksby is nog maar 22 jaar, met toch al drie ATP-finales op zijn naam, waarvan twee in 2022. Een carrière in de lift! Hij zit in het kwart van het schema dat nu geheel open ligt. Dat kwart levert een halve finalist op uit de groep Popyrin, Shelton, Wolf, Mmoh, Murray, Kokkinakis, Bautista Agut, Paul en Brooksby. Ze ruiken waarschijnlijk allemaal hun kans.

Dat Zverev verloor is geen verrassing, na zijn opgelopen blessure op Roland Garros en gebrek aan wedstrijdritme. Het verlies van Taylor Fritz was dat des te meer. Maar terwijl we dit schrijven komt er groter nieuws binnen.

Novak Djokovic gaf zojuist in zijn praatje na afloop van zijn gewonnen wedstrijd aan dat zijn hamstring ‘not good at all’ is. Dat verbaast ons niet. Een spierblessure die een speler ervan weerhoudt om te trainen en die vervolgens tijdens een wedstrijd behandeld moet worden, belooft weinig goeds. We vrezen dat die spier niet nog vijf wedstrijden aankan. De tiende overwinning van Novak Djokovic op de Australian Open dit jaar lijkt een utopie.

Dat maakt dat er wat ons betreft nieuwe favorieten zijn voor de titel: Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas. Of is Tsitsipas de volgende topper die sneuvelt? Dat is aan Tallon Griekspoor, aankomende nacht om ongeveer 03.00 uur in de Rod Laver Arena.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s